utorak, 29. listopada 2013.

Naša zapažanja







 



Eko škola
Naša škola je eko škola s pravom eko zastavom.
U njoj imamo eko kutak sa biljkama i plakatima o prirodi. Ispred se nalazi i mali park u kojem živi puno vjeverica. U našoj školi ima puno cvijeća, biljaka i palmi. Jedino mi se ne sviđa što su neke biljke i palme uvenule i stvarno im se treba pomoći. Vani ima puno razbacanog smeća koje kao da nikome ne smeta. Učenici većih razreda nekada vani čiste i obrezuju grmlje.
Mislim da bi svi trebali voditi više brige o biljkama jer su i one živa bića, čistiti smeće za sobom jer kada je okoliš ljepši mi ćemo se ljepše osjećati.

mala novinarka: Frana Klanac



 

Kućni  ljubimci


Životinje  su prelijepa i umiljata bića. U Orahovici ima najviše mačaka i psića. Kao  kućni ljubimci u Orahovici ima i papiga, možda  pokoji  kanarinac.
Orahovica ima jednu veterinarsku stanicu, ali  u našim trgovinama ima jako malo prehrane  za kućne ljubimce . Zato bi jako voljela da se i u Orahovici otvori  trgovina  baš  za kućne ljubimce  gdje  bi  mogli  kupiti  sve  što  je  potrebno  za  njih i  njihovu  njegu- a ne, da se po hranu treba ići  u Pet Shop. Naši  ljubimci  ipak  nisu  šumske  životinje  koje  ne  trebaju  takvu njegu  i brigu .

Mala  novinarka:  Ada  Tikvan


  Šport


 Orahovica ima puno športskih aktivnosti.

Mogli bi se još neki učenici pridružiti športskim aktivnostima npr: rukomet, nogomet, tenis i odbojka.
Najbolji smo u rukometnom timu zato što imamo jako dobru trenericu.Možete se i vi pridružiti ovim športskim aktivnostima u našem gradu Orahovici.Ako netko poželi ići na neke do ovih aktivnosti neka se prijavi treneru ili trenerici.Na rukometu nas ima oko 20 djevojčica  koje treniramo zajedno.
Jako je zabavno to što nas za vrijeme treninga trenira i trener i trenerica Ponekad  nam daju teške zadatke, a mi ih moramo izvršiti.
Najčešće se u Hervisu kupuje športska oprema koja  nam je  potrebne pri treningu  kao što su: štitnici za koljena, lopte i još puno drugih stvari. 

 Mala  novinarka: Barbara Kecman



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.