utorak, 22. listopada 2013.

Orahovica



Orahovica-moj grad

Danas  ću pokušati biti vaš turistički vodić.
Počnimo s našom lijepom Ružica gradom. U njoj je davno živjela kneginja Ružica. Ružica grad je sada stara ruševina ali i simbol našeg grada Orahovice. Malo dalje od Ružice grada je naše veliko jezero. Ljeti tamo bude puno turista. Kod jezera ima i par kafića te ljeti tamo bude puno koncerata i natjecanja. U našem parku ima pozornica pa nekad tamo budu i koncerti. Odmah do parka imamo staru vodenicu kod koje je sada i malo jezerce s ribicama te Gradsku knjižnicu i Muzej grada Orahovice. Uz malo šetnje dođe se do naše crkve koja se sada renovira pa se mise održavaju u prostorijama Radlovca.
U našem gradu Orahovici ima još mnogo toga o čemu bih vam pričala ali to ćemo  drugi  put.
mala  novinarka:  Frana Klanac




Orahovica - moj grad



Orahovica je mali gradić smješten u podnožju planine Papuk. Kada se popneš na Papuk vidiš cijelu Orahovicu, brežuljke, ravnine i našu rijeku Vučicu. U šumi je prekrasno. Drveće je dobilo svoju jesensku boju, vjeverice skakuću sa drva na drvo, a ti hodaš malim šumskim puteljkom. Orahovica ima malo jezero kojeg okružuje šuma. Na vrhu Papuka je smješten Ružica grad. To je sada ruševina, ali još uvijek postoji legenda o tom gradu. Kada se spustiš sa Papuka vidiš osnovnu i srednju školu.

To je Orahovica moj grad.

mala  novinarka: Ada Tikvan



     


  Orahovica - moj grad

Promatrala sam prošlo ljeto turiste kako obilaze našu lijepu u Orahovicu. Vidjeli su mnogo toga.
Otišli su do  Orahovačkog  jezera. Vidjeli su  kako je jezero veliko i prekrasno. Bilo je puno ljudi na kupanju. Ostali su zadivljeni ljepotom našeg jezera. Zatim su otišli do parka. Gledali su  raznoliko drveće koje je bilo zeleno.
Pogledali su i vodenicu  kod  koje je napravljeno malo jezerce. Gledali su našu rijeku Vučicu koja je bila prekrasno čista. Otišli su i na Ružicu grad. Pogled  je bio  prekrasan. Vidjeli su cijelu Orahovicu i Papuk, koji se zelenio. Vidjeli  su  još  mnogo  toga.
 Bili su zadivljeni i poželjeli živjeti u Orahovici !
 
 mala  novinarka: Zrinka  Kordoš

Orahovica - moj grad


Kada se priča o Orahovici, svi pričaju o jezeru.Ja ću vam pisati o njenim parkovima i igralištima. 
Takve zelene površine i uređene parkove nisam nigdje vidio. Sve je puno cvijeća i zelenila. Pored šetnice,  uz rijeku Vučicu, posađene su ruže penjačice.
U svakom parku je i igralište za manju djecu. Za velike postoji nogometno igralište sa umjetnom travom, te veliko od NK "PAPUK". Postoji košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište. U djelu Orahovice koji nazivamo "Doljani", uređeno je i bočalište. Tamo je uvijek najviše djece i odraslih.
Sa sigurnošću mogu reći, da je Orahovica najzeleniji grad, te da vodi posebnu brigu o dječjim sportskim aktivnostima. 


                                                                  mali novinar:
                                                                         Frano Jergović




 





Orahovica - moj grad

 Prošlo ljeto u Orahovica je bilo puno  turista.
Lijepi grad Orahovica ponudio im je muzej, parkove, prirodu i čisti svježi zrak. Vidjeli su  ljepote našeg grada i jezera. Pozorno su promatrali tu prelijepu čistu prirodu. U našem se gradu često smjenjuju sunce,vjetar i  kiša . Uživali su u obilju sunca, u  kiši koja se rasula  po  zelenom Papuku, u jezeru dok mu vjetar mreška  ravnu površinu. Ne znam  kada  im  se  Orahovica  najviše  svidjela. Meni  je  moj rodni grad Orahovica uvijek lijepa.

  mala  novinarka: Barbara Kecman

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.